Tiden efter Swedish Alpine Ultra har inte varit helt bekymmersfri. Jag kände redan direkt efter loppet att kroppen hade tagit rejält med stryk i fjällen. De knappa 200 metrarna mellan mållinjen och stugan där vi bodde var en kraftansträngning. Efter tävlingen stannade vi några dagar i Abisko för att passa på att vandra lite med barnen och bara njuta av fjällen men dagarna gick och jag blev inte direkt bättre i framförallt mina fötter. En vecka efter tävlingen provade jag springa för första gången och det kändes helt okej från början men efter några kilometer började fötterna värka igen och innan jag var tillbaka så smärtade de rejält. Efter några veckor så fungerade det helt okej att gå men så fort det blir lite längre löpning så började fötterna värka.

På grund av det så har jag valt att ta det lugnt och inte alls fått in den volym jag hade planerat mellan Swedish Alpine och TDS och börjar känna mig lite nervös inför förberedelserna men först och främst måste jag känna mig återställd i fötterna och om det innebär mindre träning innan TDS så må det vara hänt.

Nu är jag och min fru i Chamonix för att semestra och insupa atmosfären. Första dagen tog tog vi oss upp på La Brévent via Col du Brévent och sedan ner igen. Totalt 20 km och drygt 1700 höjdmeter i riktigt lugnt tempo med lätta steg. Känslan slår en direkt, detta har inte mycket med Stockholmslöpning att göra. Att tro att jag skulle kunna konkurrera i alplopp utan bergsträning är bara löjligt.

Tävlingen då, Sur les Traces des Ducs de Savoie, är nästan 12 mil lång från Courmayeur till Chamonix med 7250 höjdmeter stigning. Den klassas som svårare rent tekniskt än både CCC (som jag sprang föregående år) och huvudtävlingen för veckan; UTMB. Tävlingen startar 0600 onsdag den 26e.

Karta TDS
Start i Courmayeur och mål i Chamonix
Profil TDS
Profil för TDS

Mina sista förberedelser handlar mest om lätta löppass och lugna dagar i en otroligt inspirerande atmosfär.

Bergen runt Chamonix
På väg upp mot Le Brévent

 

Den som vill följa loppet kan göra det via Livetrail, mitt startnummer är 8107.